Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Geleceğin Üsküdar Girişimcilik Akademisi”nin açılışını yaptı
BAKAN VARANK: “İstanbul’da 20 yenilikçi ve uygulamaya dayalı merkez kuruyoruz. Bu merkezlerde hem yazılım eğitimi vereceğiz hem de gençlerimizin yazılımcı olarak çalışmasını sağlayacağız. Bu program için 125 milyon TL ayırdık.”
HİLMİ TÜRKMEN: ” Güçlü bireyler yetiştirmek geleceğimiz için bir zorunluluktur. Bu güçlü bireylerin çalıştıkları kurum ve şirketlerde sahip olacakları inisiyatif, sergileyecekleri beceriler ve sahip olacakları eleştirel düşünme biçimleri kurum kültürü açısından da önemli kazanımlar olacaktır.
Üsküdar Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Temel Programı kapsamında kurduğu Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi’ni İstanbulluların hizmetine sundu. açılışa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali YerlikayaVe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çok sayıda bilim insanı katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin otomobili TOGG ile açılışın yapıldığı Bilim Üsküdar binasına geldi. Açılışı bekleyen vatandaşlar TOGG otomobiline yoğun ilgi gösterdi.
Varank: “Geleceğin Üsküdar Girişimcilik Akademisi gözde yerlerden biri olacak”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankAçılışta yaptığı konuşmasına Türkiye’de örneği olmayan Bilim Üsküdar’a atıfta bulunarak başladı:
“Biliyorsunuz Üsküdar tarihi ve kültürel dokusuyla her zaman dikkat çeken müstesna bir ilçedir. Ama şimdi bu vizyoner bilim merkezi sayesinde bilim ve teknoloji ile de adından söz ettiriyor. Bugün açılışımıza ev sahipliği yapan Bilim Üsküdar, başta planetaryum, uygulamalı atölyeler ve stant alanları olmak üzere sunduğu hizmetlerle 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hitap ediyor. İnsanımız burada bilimle buluşurken, çocuklarımız robotik, otomotiv, uzay gibi teknoloji alanlarını keşfediyor. Bakın ülkemizde TÜBİTAK desteğiyle kurduğumuz Üsküdar gibi merkezlerin sayısı artıyor. Kurmuş olduğumuz bu Bilim Merkezlerini her yıl 1 milyondan fazla vatandaşımız ziyaret etmektedir. Geleceğin Üsküdar Girişimcilik Akademisi, önümüzdeki dönemde girişimcilik ekosistemimizin en beğenilen yerlerinden biri olacak.”
Varank: ”Gençlerimiz İçin 20 Adet Yazılım ve İstihdam Merkezi Kuruyoruz”
Bakan Varank, yaptığı konuşmada öğrenci ve gençlere de müjde verdi: “İstanbul’daki gençlerimizi istihdam garantili projeli yazılımcı olarak yetiştirmek için hayata geçirdiğimiz Yetenek İstanbul Programı’nda değerlendirmelerimizi tamamladık. Bu kapsamda İstanbul’da 20 adet yenilikçi ve uygulama odaklı merkez kuruyoruz. Bu merkezlerde hem yazılım eğitimi vereceğiz hem de gençlerimizin yazılımcı olarak çalışmasını sağlayacağız. Bu program için 125 milyon TL ayırdık. 10 üniversite ve 10 belediye tarafından kurulacak 20 Yetenek İstanbul Yazılım Eğitim ve İstihdam Merkezi İstanbul’umuza hayırlı olsun.”
Hilmi Türkmen: ”Burada Gençlik-Teknoloji-Girişimcilik Ekosistemini Kurduk”
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TürkmenÖte yandan Geleceğin Üsküdar Girişimcilik Akademisi’nin yenilikçi fikir ve projelere sahip gençlere özgün kapıları aralayacağını söyledi:
”Bu akademi aslında çok boyutlu bir projenin parçalarından biri. Geleceğin Üsküdar’ı diyoruz. İşte girişimcilik akademisi, paylaşımlı ofis sistemi ve dijital üretim fabrikası Fablab. Hepsi birbirini tamamlıyor. Burada tam bir gençlik-teknoloji-girişimcilik ekosistemi kurduk. Ve ilkokuldan liseye kadar olan kapsamı ile Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Burada her eğitim kademesine özel, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik kapsamlı, uygulamaya yönelik, araştırmayı teşvik eden eğitimler veriyoruz. Gençleri iş ve girişim kültürüyle tanıştırmayı ve geleceğin iş gücünün kalitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Hilmi Türkmen: “Geleceğimiz için güçlü bireyler yetiştirmek şart”
Bilim Üsküdar ve Gelecek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Girişimcilik Akademisi’nin kurulmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek öğrenci ve gençlere seslendi:
“Burada hem bireysel hem de sektörel hedeflerimiz var. Güçlü bireyler yetiştirmek geleceğimiz için bir zorunluluktur. Bu güçlü bireylerin çalıştıkları kurum ve şirketlerde yapacakları inisiyatif, sergileyecekleri beceriler ve sahip olacakları eleştirel düşünme biçimleri de kurum kültürü açısından değerli kazanımlar olacaktır. Doğal olarak bunu tek başımıza yapamayız. Bizim yaptığımız Üsküdar ölçeğinde bir kültür yaratmak. Bu kültür ülke çapında benimsenmelidir. Bir kuşağın ilgili tüm bireylerine ulaşmak gerekiyor. Yani uzun soluklu bir sorun, emek isteyen bir iş… Ama imkansız da değil. İşte başardıklarımız. İlham kaynağı olabiliyorsak ne mutlu bize…”
Konuşmaların ardından öğrenciler ve gençlerle Üsküdar Girişimcilik Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı